Working together for standards The Web Standards Project


FAQ [Farsi Translation]

سوالات متداول (FAQ)

استانداردهای وب چیست و چرا باید از آنها استفاده کنم؟

۱ مقدمه

۲ استانداردهای وب چه هستند؟
۲.۱ استانداردهای کنسرسیوم جهانی وب (W3C)‏
۲.۱.۱ W3C چیست
۲.۱.۲ چه کاری انجام میدهد؟
۲.۱.۳ استانداردهای W3C چه چیزهایی هستند؟

۲.۱.۳.۱ HTML 4.0
۲.۱.۳.۲ ‏XML 1.0
۲.۱.۳.۳ ‏XHTML 1.0, 1.1, XHTML Modularization
۲.۱.۳.۴ شیوه‌نامه‌های آبشاری – CSS
۲.۱.۳.۵ ‏DOM
۲.۲ ‏ استانداردهای ECMA
۲.۲.۱ ‏ECMA چیست؟
۲.۲.۲ چه کاری انجام میدهد؟
۲.۲.۳ استانداردهای ECMA چیستند؟
۲.۲.۳.۱ ECMAScript

۳ مزایای استفاده از استانداردها چیست؟
۳.۱ قابل دسترس بودن
۳.۱.۱ برای نرم افزار/ دستگاه
۳.۱.۲ برای مردم
۳.۲ پایداری

۴ نتیجه گیری

۱. مقدمه

رویای تیم‌ برنرز‌ لی برای اختراعش، شبکه جهانی وب، یک فضای عمومی است. جاییکه کاربران میتوانند اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند تا در کنار هم کار کنند، بازی کنند و روابط اجتماعی داشته باشند (شبکه جهانی وب، یک تاریخچه مختصر شخصی). ما به عنوان توسعه دهندگان وب، با ایجاد سایتهای تجاری، اجتماعی و آموزشی، این رویا را به واقعیت تبدیل میکنیم.

اما در این دوره از رشد وحشتناک، وب نیاز به راهنمایی دارد تا از پتانسیل کاملش آگاهی یابد. استانداردهای وب این راهنمایی هستند. این استانداردها کمک میکنند تا مطمئن شویم که تمام افراد به اطلاعاتی که ما تامین میکنیم دسترسی دارند و همچنین توسعه وب را سریع‌تر و لذت‌بخش‌تر میکند.

مطابقت با استانداردها استفاده از وب را برای افرادی با نیازهای خاص ساده‌تر میکند. افراد نابینا قادر هستند رایانه‌ای داشته باشند که صفحات وب را برایشان بخواند. افرادی با بینایی ضعیف قادر هستند صفحاتی دوباره مرتب شده و بزرگ شده برای خواندن راحت‌تر داشته باشند و افرادی که از دستگاه‌های جیبی استفاده میکنند میتوانند به راحتی مانند کسانی که از سیستمهای پیشرفته خود استفاده می‌کنند وب را پویش کنند.

چنانکه شرح خواهیم داد، همچنین دلایل کاربردی زیادی برای توسعه‌دهندگان وب وجود دارد که به استانداردهای وب اهمیت بدهند. برای نمونه، موتورهای جستجو میتوانند کار فهرست کردن سایت‌ها را بهتر انجام دهند. استفاده از کدهای مختص یک مرورگر اغلب کار طراحی یک صفحه را دو یا سه برابر میکند. و زمانی که رسانه جدیدی مطرح میشود برای مطلوب شدن سایت کار زیادی باقی میگذارد. این وضعیت بدون مفهوم هدایت استانداردهای وب فقط وخیم‌تر خواهد شد.

بعضی از مردم نگرانند که استانداردها در حال محدود کردن هستند. در حقیقت، آنها مقدار زیادی از کار خسته کننده‌‌ی درگیر در توسعه وب را حذف میکنند و به توسعه دهندگان وقت و انعطاف‌پذیری بیشتری میدهند تا به درستی خلاق باشند. آنها به هردوی پیشرفت آتی و آگاهی به فناوری گذشته راه می‌یابند.

بسیاری از کاربردهای وب، از جمله بعضی‌ها که امروزه فقط در رویاهای ما هستند بدون گسترده‌شدن مطابقت با استانداردها غیرممکن و یا مشکل‌تر خواهند بود. در حال حاضر، سامانه‌ها و نرم‌افزارهایی وجود دارند که بسیار عمومی و ظاهرا فراگیر هستند، اما چه کسی از فردا آگاه است؟ درگیر کردن خودمان به بازبینی هر شرکت منفردی به این معنی است که آینده خودمان را به خوش اقبالی یا بداقبالی اینکه یک شرکت میتواند یا میخواهد که ما را تامین کند محدود میکنیم. حمایت کردن از فراگیری استانداردها به وب اجازه میدهد که در حالی‌که مشوق نوآوری است زنده بماند و در همین مسیر ادامه دهد.

استانداردها چیزهای زیادی برای عرضه کردن دارند که ما در پروژه استانداردهای وب (WaSP) لازم میبینیم تا به شما کمک کنیم که بیشتر درباره آنها یاد بگیرید. این متن تنها نقطه‌ی آغاز است، به شما یک درک قوی از اینکه چه استانداردهایی موجود است، چه کاری انجام میدهند و چرا شما باید به آنها توجه داشته باشید خواهد داد. هر بار که ما یک تکه از وب را میسازیم در فضای عمومی اطلاعات که همان وب است مشارکت میکنیم. میتوانیم آنرا هر چه بهتر بسازیم و یا آنرا سنگین‌تر کنیم که از هم گسیخته شود. این انتخاب متعلق به ماست؛ نتایج آن متعلق به همه.

۲. استانداردهای وب چه هستند؟

۲.۱ استانداردهای W3C

۲.۱.۱ W3C چیست؟

کنسرسیوم شبکه جهانی وب (W3C) یک کنسرسیوم صنعتی بین المللی است که به «هدایت وب به سوی استعدادهای نهان آن» اختصاص داده شده است. توسط تیم برنرز لی، مخترع وب رهبری شده و در سال ۱۹۹۴ تاسیس شده است، W3C بیش از ۴۵۰ سازمان عضو دارد که شامل مایکروسافت، امریکن آنلاین (کمپانی مادر Netscape Communicationsاَپل، ادوبی، سان مایکروسیستمز و مجموعه‌ای متنوع از دیگر تولید کنندگان نرم‌افزار و سخت‌افزار، تامین کننده‌ی محتوا‌، نهادهای علمی و شرکتهای ارتباط از راه دور میشود. کنسرسیوم توسط سه موسسه‌ی تحقیقاتی میزبانی میشود: MIT در آمریکا، INRIA در اروپا و Keio University در ژاپن.

۲.۱.۲ چه کاری انجام میدهد؟

W3C خصوصیات آزاد (استانداردهای عملی) را گسترش میدهد تا قابلیت کارکرد مشترک محصولات مربوط به وب را بهبود بخشد. نظریه‌های W3C توسط گروه‌های کاری شامل اعضای کنسرسیوم و کارشناسان دعوت شده گسترش می یابد. گروههای کاری موافقت عمومی از شرکت‌ها و سازمان‌هایی که درگیر ایجاد نرم‌افزارهایی برای وب هستند را به دست می‌آورند، و پیش‌نویس‌های عملی و نظریه‌های پیشنهادی ایجاد می‌کنند. اینها در مرحله بعد به اعضا و مدیریت W3C برای تصویب رسمی به عنوان نظریه‌‌های W3C فرستاده خواهند شد. اطلاعات اضافی در مورد این فرآیند و مراحل بازبینی در وب سایت W3C قابل دسترسی است.

۲.۱.۳ استانداردهای W3C چه چیزهایی هستند؟

۲.۱.۳.۱ زبان نشانه‌گذاری ابرمتن – HTML 4.0

زبان نشانه‌گذاری ابرمتن (HTML) به صورت گسترده‌ای در وب برای اضافه کردن ساختار به اسناد متنی استفاده شده است. مرورگرها این اسناد را تفسیر کرده و در شکل مختص هر رسانه به کاربر نمایش میدهند. برای مثال، مرورگرهای بصری معمولا عنصر strong را به عنوان یک متن توپر نمایش میدهند (<strong></strong>). در حالی‌که مرورگرهای تبدیل متن به گفتار باید هنگام تلفظ آن متن تاکید کنند.

با کمک شیوه نامه‌های آبشاری (CSS)، مجری قادر است تعیین کند که یک عنصر ساختاری بدون توجه به پیش‌فرض‌های مرورگر چگونه نمایش داده میشود.

۲.۱.۳.۲ زبان نشانه گذاری قابل گسترش – XML 1.0

نمونه‌ی بخشی از یک سند XML

<addressbook>
  <entry>
    <name>Bill Gates</name>

    <email>[email protected]</email>
  </entry>
  <entry>
    <name>Marc Andreesen</name>
    <email>[email protected]</email>

  </entry>
  <entry>
    <name>Jon S. von Tetzchner</name>
    <email>[email protected]</email>
  </entry>
</addressbook>

زبان نشانه گذاری قابل گسترش (XML) یک زبان نشانه گذاری شبیه HTML است، اما به جای داشتن یک مجموعه از عناصر واحد و ثابت، به شما اجازه میدهد که مجموعه خود را تعریف کنید یا از مجموعه‌های دیگران استفاده کنید. همچنین به شما امکان میدهد که مجموعه‌های متعددی را با استفاده از XML namespaces در یک سند واحد استفاده کنید.

بعضی از کاربردهای XML نظیر XHTML و MathML هم اکنون نظریه‌های W3C هستند. سایرین هنوز به صورت پیش‌نویس‌های کاری W3C هستند.

استانداردهای شیوه‌نامه نظیر CSS و XSL انتخاب‌های گوناگونی عرضه میکنند که یک عنصر XML چگونه نمایش داده شود. پشتیبانی مطابق با استاندارد برای نمایش مستقیم XML در مرورگرها هماهنگ نیست، بنابراین برای ارایه اطلاعات به انسانها، HTML (یا XHTML) با یک ظاهر طراحی شده با CSS یکی از راه حل‌ها است. XML امروزه بیشتر در ارتباطات بین ماشینها (یا ماشین به ماشین) استفاده میشود.

XML اصولا به خاطر توانایی اضافه کردن عناصر دلخواه شما و ساختن سیستم ساختاری متعلق به شما انعطاف پذیرتر از HTML است. این XML را یک قالب ایده آل برای سازماندهی مقادیر زیاد از داده میسازد. که هم اکنون در بسیاری از بانک‌های اطلاعاتی و موتورهای جستجو مورد استفاده قرار گرفته است.

۲.۱.۳.۳ XHTML 1.0‏، 1.1‏، و Modularization

XHTML 1.0 یک فرمولبندی تازه از HTML بر پایه XML است. به XHTML 1.0 میتوان به عنوان یک گذار ایدئولوژیک از HTML 4.0 نگاه کرد که به خاطر تاثیر XML از لحاظ فنی سختگیرانه تر است.

XHTML در مرورگر شما عینا مشابه HTML نمایش داده میشود. اگر هر احتمالی مبنی بر نیاز شما به پردازش مجدد محتوا وجود دارد ممکن است ترجیح دهید از XHTML استفاده کنید. به عنوان مثال برای ارسال آن به یک PDA قواعد ترکیب سختگیرانه‌تر XML پردازش خودکار XHTML را بسیار ساده‌تر و ارزان‌تر از HTML معمولی میکند.

از لحاظ ایدئولوژیک XHTML مفاهیم کلی زیر را از HTML به ارث میبرد:

  • اینکه نمایش و قالب بندی سند باید توسط شیوه نامه از هم جدا شوند
  • اینکه اسناد باید قابل دسترسی ایجاد شده باشد
  • اینکه اسناد باید بین المللی شده باشد

همچنین XHTML 1.0 از سه الگوی DTD استفاده میکند: Strict (سختگیرانه)، Transitional (انتقالی) و Frameset. این الگو در اصل از HTML 4.0 پدیدار شد و در HTML 4.0.1 دنبال شد.

بعضی از شیوه‌های فنی مهم XML در XHTML عبارتند از :

  • اینکه تمامی انواع سند توسط اعلام DOCTYPE صحیح، شناسایی شده هستند
  • اینکه ساختار یک سند مطابق، شامل اعلام DOCTYPE، یک عنصر HTML با یک اعلام XHTML، یک عنصر head که در برگیرنده عنصر title است و یک عنصر body میشود
  • اینکه تمامی عناصر و عنوان ویژگی‌ها با حروف کوچک نوشته شده و اینکه تمامی مقادیر به صورت نقل قول-شده باشند (درون یک جفت ” قرار گیرند)
  • اینکه تمامی عناصر غیر تهی (p، li و…) به درستی با یک برچسب بسته پایان یافته باشد
  • اینکه تمام عناصر تهی (br، hr، img و …) به درستی با یک ممیز انتهایی پایان یافته باشد (</ br>)
  • اینکه اسناد بر طبق DTD که اعلام شده معتبر باشند

برای قالبهای نمونه، لطفا به Learn > Templates مراجعه کنید.

XHTML 1.1 از سه بخش عمده ساخته شده است:

  • XHTML 1.0 الگوی Strict (با تغییرات کوچک)
  • XHTML Modularization
  • The Ruby Annotation

اگر شما میخواهید که یک سند با XHTML 1.1 بنویسید ، میتوانید از دو راه این کار را انجام دهید. اولی استفاده از DTD عمومی XHTML 1.1 است. به این وسیله، کار شما به شدت ساخت یافته خواهد شد زیرا در واقع هیچ خاصیت نمایشی در XHTML 1.1 وجود ندارد. جدایی ساختار و نمایش در اینجا کامل است. و تمامی کار نمایشی شما در یک شیوه نامه جای میگیرد.

وسیله دیگر برای نوشتن اسناد با XHTML 1.1 بهره برداری از XHTML Modularization است. این تفکیک اجزای آشنای HTML و XHTML (مانند Text ،tables و …) در قطعات مجزا است. شما پس از آن میتوانید DTD متعلق به خودتان را بنویسید و فقط از آن دسته از اجزا که لازم هستند استفاده کنید. این توسعه پذیری عملی است. در اصل به شما، برنامه نویس وب، فرصت تغییر و دلخواه کردن نشانه گذاریتان را میدهد.

The Ruby Annotation یک وسیله خاص برای سر و کار داشتن با تفسیرهای کاراکترهای معین آسیایی است. Ruby در زیر کاری که با بین المللی سازی انجام شده باشد قرار میگیرد.

۲.۱.۳.۴ CSS – شیوه نامه آبشاری

شیوه نامه آبشاری (CSS) یک طرز کار برای تغییر ظاهر عناصر HTML یا XML به وسیله اختصاص سبکها و شیوه‌ها به انواع عناصر، دسته‌های خود تعریف از عناصر یا نمونه‌های منحصر به فرد است.

شیوه نامه‌ها میتوانند برای تعیین پایدار ظاهر تمام یک سایت استفاده شوند. در ادامه مقدمه‌ی CSS، کنسرسیوم توصیه کرده است که خصوصیات مختص طرحبندی از HTML خارج شود و با شیوه نامه‌ها تعویض شود تا یک شبکه جهانی وب ساده‌تر و ساخت یافته‌تر ایجاد شود.

۲.۱.۳.۵ DOM 1 – الگوی شیئی سند سطح ۱

DOM اجازه میدهد که قدرت کامل و تعاملی یک زبان برنامه نویسی (مانند ECMAScript، نسخه استاندارد شده جاوااسکریپت) در یک صفحه وب به کار برده شود. (در اصطلاح برنامه نویسی، الگوی شیئی سند (DOM) سطح 1 یک رابط کاربردی برنامه نویسی (API) است برای تعامل با صفحات وب) که آن برای زبان برنامه نویسی دسترسی ساده‌ای به ساختار، محتوا و نمایش یک سند که در زبانهایی مانند HTML و CSS نوشته شده اند محیا میکند.

DOM با پیشرفت‌های آینده فناوری سازگار است؛ به هر زبان برنامه نویسی اجازه میدهد که با هر زبانی که در یک سند به کار رفته تعامل کند. این استاندارد نه تنها برنامه نویسی پویای HTML را ساده نمیکند بلکه دردسر تطبیق با فناوری های آینده اینترنت را بسیار کمتر میکند.

۲.۲ استانداردهای ECMA

۲.۲.۱ ECMA چیست؟

انجمن سازندگان اروپایی رایانه (ECMA) یک سازمان است که رسما در سال ۱۹۶۱ تاسیس شده تا نیازهای استانداردسازی قالبهای عملیاتی رایانه از جمله زبانهای برنامه نویسی و کدهای ورودی/خروجی را برآورده کند.

ECMA در ژنو سوییس و در نزدیکی اداره مرکزی سازمان بین المللی استانداردسازی (ISO) و کمیسیون علوم الکترونیکی بین المللی (IEC) مستقر شده است. در ۱۹۹۴ نام سازمان ECMA به “انجمن اروپایی برای استانداردسازی اطلاعات و سیستمهای ارتباطی” تغییر یافت به این منظور که بازتاب گسترده‌تری از حوزه فعالیت‌هایش داشته باشد.

۲.۲.۲ چه کاری انجام میدهد؟

وظیفه اصلی ECMA گسترش استانداردها و گزارش‌های فنی در زمینه اطلاعات و فناوری‌های ارتباطی است. از آنجایی که ECMA یک انجمن از شرکت‌هاست و نه یک موسسه استانداردسازی رسمی، اغلب با نهادها و موسسه های ملی یا بین المللی همکاری میکند.

استانداردهای ECMA به عنوان یک اساس و بنیاد برای استانداردهای بین المللی و اروپایی پذیرفته شده اند. تا جایی که بیش از ۲۷۰ استاندارد ECMA و۷۰ گزارش فنی منتشر شده است.

از این استانداردها ۸۵ مورد به عنوان استاندارد بین المللی توسط سازمان بین المللی استانداردسازی (ISO) پذیرفته شده اند. علاوه بر اینکه ۲۵ مورد به عنوان استاندارد اروپا توسط موسسه اروپایی استانداردهای ارتباط از راه دور (ETSI) پذیرفته شده است.

۲.۲.۳ استانداردهای ECMA چیستند؟

2.2.3.1 ECMAScript (جاوا اسکریپت استاندارد شده)

ECMA Script یک زبان برنامه نویسی استاندارد شده است که تا حد زیادی بر مبنای JavaScript از Netscape و JScript از Microsoft است. ECMA Script توسط هیات فنی ۳۹ از ECMA تعریف شده است (TC-39).

کاربرد اصلی ECMA Script، که یک زبان مبتنی بر شیی است، دستکاری اشیایی است که در صفحات وب توسط الگوی شیئی سند (DOM) مشخص شده‌اند. این اشیا (به طور موثر، عناصری که صفحات وب را میسازند یا صفحات کامل وب به صورت یکجا) میتوانند اضافه، حذف یا جابجا شده و یا از لحاظ خصوصیات تغییر کنند. این به توسعه دهندگان وب اجازه میدهد اثراتی مانند متن متحرک، کلیدهای گرافیکی و صفحاتی که بر اساس ورودی کابر بدون نیاز به بارگذاری مجدد تغییر میکنند، ایجاد کنند.

مشخصات متداول ECMA Script، استاندارد ECMA – ECMA262 خصوصیات زبان برنامه نویسی ECMA، نگارش دوم است.

۳. مزایای استفاده از استانداردها چیست؟

۳.۱ قابل دسترس بودن

۳.۱.۱ برای نرم افزار/ دستگاه:

اجرای استانداردهای وب میتواند به صفحات وب شما وضوح بیشتری در جستجوهای وب بدهد. ارایه اطلاعات ساختاری در اسناد مقبول (از لحاظ استاندارد) دسترسی و ارزیابی اطلاعات در آن اسناد را برای موتورهای جستجو ساده میکند و آنها با دقت و درستی بیشتری فهرست میشوند.

به خاطر استفاده از استانداردهای وب درک ساختار سند شما در برنامه‌های سمت سرویس دهنده همانند برنامه‌های سمت سرویس گیرنده راحت میشود، در نتیجه اضافه کردن یک موتور جستجو برای سایت خود شما ساده‌تر میشود و نتایج بهتری میدهد.

استانداردها چنان نوشته شده اند که مرورگرهای قدیمی بازهم مبانی ساختار سند شما را درک میکنند. حتی اگر آنها نتوانند جدیدترین و جالب‌ترین افزونه‌ها به استاندارد را درک کنند، آنها قادر خواهند بود محتوای سند شما را نمایش دهند. این البته به همان اندازه در مورد سیستمهای رباتی که اطلاعات سایت شما را برای موتورهای جستجو و فهرستی جمع میکنند، اعمال میشود.

کدهای مطابق استاندارد به شما فرصت معتبر سازی صفحاتتان را توسط یک سیستم تعیین اعتبار میدهند. تعیین اعتبار کننده‌ها اسناد شما را پردازش میکنند و لیستی از خطاها به شما ارایه میکنند. این، یافتن و اصلاح خطاها را بسیار ساده‌تر میکند و میتواند برای شما زمان زیادی صرفه جویی کند.

اسناد مطابق استاندارد به راحتی میتوانند به قالب‌های دیگر چون بانک‌های اطلاعاتی و اسناد Word تبدیل شوند. این به ما اجازه میدهد استفاده تطبیق پذیرتری از اطلاعات داخل اسناد در شبکه جهانی وب بکنیم و مهاجرت ساده‌تری به سیستم های جدید (سخت افزار به خوبی نرم افزار) شامل دستگاههایی مانند TV و PDAها داشته باشیم.

۳.۱.۲ برای مردم:

در دسترس بودن یک ایده مهم پشت تعداد زیادی از استانداردهای وب، خصوصا HTML است.

این تنها به این معنی نیست که امکان استفاده از وب به مردم ناتوان و معلول داده شود، بلکه این امکان را به افرادی که از مرورگرهایی غیر از مرورگرهای معمول استفاده میکنند یدهد که از وب بهره ببرند. این مرورگرها شامل مرورگرهای صوتی که صفحات وب را با صدای بلند برای افرادی با اختلالات بینایی میخوانند، مرورگرهای خط نابینایان (Brail) که متن را به خطوط برجسته قابل فهم نابینایان ترجمه میکنند، مرورگرهای دستی و جیبی که فضای نمایشگر بسیار کوچکی دارند، نمایشگرهای Teletext و سایر دستگاههای خروجی غیر معمول میشوند.

همانطور که روش‌های گوناگون دسترسی به وب افزایش پیدا میکند، سازگارکردن و تکثیر وب‌سایت‌ها برای برآورده کردن نیازها به طور روز افزونی مشکل خواهد شد (درواقع عده‌ای معتقدند که این کار حتی امروز هم غیر ممکن است!). پیروی از استانداردها یک گام بزرگ به سوی حل این مشکل است. تطبیق سایتهای شما با استاندارد کمک میکند که اطمینان داشته باشید نه تنها مرورگرهای سنتی، قدیمی و جدید، قادر خواهند بود که سایت‌ها را به درستی نمایش دهند، همچنین سایتها با مرورگرها و رسانه های غیر معمول هم کار خواهند کرد.

بعضی از نتایج منطقی چشم پوشی از استانداردها بدیهی هستند: یکی از اساسی‌ترین نتایج این است که شما دسترسی به سایت خود را محدود میکنید. محدود کردن مخاطبین تنها به یک بخش کوچک از آنها که میخواهند سهمی از آن داشته باشند چقدر از نظر تجاری معقول به نظر میرسد؟ برای یک سایت تجاری، مسدود کردن دسترسی یک بخش کوچک از مخاطب‌های مورد نظر میتواند یک اختلاف بزرگ در ما به التفاوت سود شما ایجاد کند.
برای یک سایت آموزشی، عاقلانه به نظر میرسد که نه تنها به بچه مدرسه‌ای‌های ثروتمند و توانمند جسمی با مرورگرهای گرافیکی اجازه دسترسی بدهیم، بلکه به کودکانی در کشورهای جهان سوم که فقط مرورگرهای مبتنی بر متن دارند یا دانش آموزان ناتوانی که از مرورگرهای خاصی استفاده میکنند، اجازه دسترسی بدهیم.

همان اصول به تمام انواع سایتها اعمال میشود – در حالیکه گمراه شدن از استانداردها و استفاده از خصوصیات مختص مرورگری خاص ممکن است وسوسه انگیز باشد. قابلیت دسترسی بیشتر که با انطباق با استانداردها به دست می آید به دست‌آوردهای بزرگتری در دراز مدت منجر میشود.

۳.۲ پایداری

اغلب استانداردهای وب معمولا با در نظر گرفتن پیش سازگاری و پس سازگاری طراحی شده‌اند – پس آن داده‌ای که از نسخه‌های قدیمی استاندارد استفاده میکند، کماکان در مرورگرهای جدید کار میکند. و داده‌ای که از نسخه‌های جدید استاندارد استفاده میکند به صورت موقرانه‌ای تنزل میکند تا نتایج قابل قبولی در مرورگرهای قدیمی تر ارایه دهد.

از آنجایی‌که یک وب‌سایت ممکن است در زمان حیاتش توسط گروه‌های متعدد طراحی کار شود، بسیار اهمیت دارد که آنها بتوانند به سادگی کدها را درک کرده و آنها را ویرایش کنند. استانداردهای وب یک مجموعه قواعد پیشنهاد میکند که هر توسعه‌دهنده‌ی وب میتواند آنرا دنبال کند، بفهمد و با آن آشنا شود: زمانیکه یک توسعه دهنده یک سایت را با استانداردها طراحی میکند، دیگری قادر خواهد بود کار را ادامه دهد.

۴. نتیجه گیری

به عنوان توسعه دهندگان وب، ما دایما سعی میکنیم که مشکل ناسازگاری بین تفاسیر صفحات توسط مرورگرهای مختلف و نسخه‌های مختلف مرورگر را درست کنیم. که این ما را ناگزیر میکند که یک کدنویسی دوباره یا سه‌باره‌ی وقت گیر انجام دهیم و یا برای یک مرورگر واحد کد نویسی کنیم که اگر برای بعضی مردم استفاده از سایت را غیر ممکن نکند، مشکل‌تر میکند. این وضعیت با ورود یا ظهور یک نرم افزار یا سخت افزار جدید که قادر به مرور صفحات وب میباشد، مانند تلفن‌ها، پیجرها و PDAها وخیم‌تر میشود.

استانداردهای وب قوانین محرمانه‌ای که توسط سازمانهای مجلل حکم شوند نیستند. همانطور که شرح دادیم، بخش زیادی از استانداردها توسط نماینگان همان مردمی که از آن استفاده میکنند ایجاد میشوند: سازندگان مرورگرها، توسعه دهندگان وب، تامین کنندگان محتوا و سازمانهای دیگر.

نوشتن صفحات وب در مطابقت با استانداردها زمان توسعه را کوتاه‌تر و نگه‌داری صفحات را آسان‌تر میکند. عیب یابی و رفع اشکال ساده‌تر میشود زیرا کد از یک استاندارد پیروی میکند. شما نباید دیگر درباره کد نویسی و نگه داری از چندین نسخه از کد که فرض شده ظاهر یکسانی نمایش میدهند نگران باشید. یک نسخه از سایت شما، همین و بس!

پذیرش همگانی استانداردهای وب دارد بالاترین اهمیت میشود. ماموریت پروژه‌ی استانداردهای وب بهبود و ارتقای وب برای توسعه دهندگان و کاربران نهایی با تشویق سازندگان مرورگرها و صفحات وب به پیروی از استانداردها در برنامه‌هایشان است. البته این کوشش زمانی به طور زیاد یاری داده خواهد شد که توسعه دهندگان وب از استانداردها به عنوان یک موضوع با اهمیت استفاده کنند، و بر اینکه مولدها و ارایه دهندگان کد آنها مطابق با استانداردهای وب باشند پافشاری کنند.

دلایلی که ما ارایه کردیم باید به شما، توسعه دهنده‌ی وب، انگیزه زیادی برای استاندارد بودن، استفاده از استاندارد و همچینین مهمات زیادی برای تقویت موقعیت تجاری شما و تشویق توسعه‌دهندگان دیگر برای استفاده از استانداردها داده باشد.

کمک کنید که این رویا را به واقعیت تبدیل کنیم.

هیات آموزش توسعه‌دهنده‌ی پروژه استانداردهای وب: Stephan Nedregaard (coordinator), Kynn Bartlett, Gail T. Cohen, Jens Edlund, Nick Finck, Tomas Fjetland, Peter Fleck, Markus Gut, Holger Maier, Julian Missig, Laura Mollett, Randy Piatt, Lewis A. Shadoff, Juergen Steinwender, Bart Szyszka, Matthew Thomas, Dane Weber

به روزرسانی در 02-27-2002 توسط Molly E. Holzschlag و Shirley E. Kaiser از هیات آموزش WaSP.

ترجمه شده توسط علی ستاری


All of the entries posted in WaSP Buzz express the opinions of their individual authors. They do not necessarily reflect the plans or positions of the Web Standards Project as a group.

This site is valid XHTML 1.0 Strict, CSS | Get Buzz via RSS or Atom | Colophon | Legal